Aktuální volné termíny zkoušek +420 704 070 610 Otevírací doba Po - Ne od 9:00 - do 18:30
Rezervovat zkoušku
Svatební trendy pro sezónu 2024

Svatební trendy pro sezónu 2024

Vzhledem k současné nestabilní situaci ve světě i doma se není čemu divit, že si lidé chtějí odpočinout od všeho toho stresu a zkrátka si užít společné chvíle se svou rodinou a přáteli. A jinak tomu není ani v případě plánování svatby – letošním trendem jsou totiž jednoznačně intimnější svatby v rodinném kruhu.

Zvoní velkolepým svatbám umíráček?

Podle žebříčku sociální sítě Pinterest, která je jedním z nejoblíbenějších míst, kde budoucí novomanželé čerpají inspiraci při plánování svého velkého dne, je totiž zřejmé, že na popularitě rostou zejména obřady v přírodě či takzvané boho svatby. To s sebou nese také vyšší poptávku po pohodlnějších šatech a botách a celkově uvolněnější atmosféře celého dne.
Páry se navíc nechávají inspirovat v zahraničí, kde narůstá také oblíbenost tzv. nestrukturovaných svateb. V podstatě se jedná o to, že se snoubenci rozhodnou svůj sňatek s blízkými oslavit v sérii menších oslav, čímž nahradí klasický oběd se zábavou dlouho do noci, které se účastní celá rodina a přátelé najednou, což někdy může vytvářet třecí plochy nebo až konfliktní situace. Můžou tím také trochu ulevit své peněžence, jelikož namísto drahého pronájmu restaurace mohou přátele pozvat k sobě domů nebo si společně vyrazit někam ven.

 

Quiet life is the good life

Jedním z nejhledanějších hesel ve spojení se svatbou v roce 2024 je pak podle Pinterestu „quiet life“ neboli tichý život – jakási touha po klidném a uvolněném životě bez stresu, ve spojení s přírodou a se svými blízkými. Ve světě svatebních trendů si pod tímto heslem můžete představit právě již zmiňované svatby v přírodě, netradiční střihy a přírodní materiály šatů, rozevláté účesy a zemité barvy. Pokud jste milovníci tzv. „cottagecore“ stylu, jenž se vyznačuje idylizací venkovského života a módy, mohla by být boho svatba to pravé pro vás, ať už na palouku, ve stodole nebo na rozkvetlé zahrádce. Při takovém obřadu navíc můžete dát prostor obnovitelným a přírodním materiálům, které šetrně dokrášlí váš velký den – například mohou svatebčané místo plastových třpytivých konfet rozhazovat rýži či drobné kytičky.
 

Trošku extravagance, prosím! A neutrální barvy můžou zůstat sedět…

Svatba v přírodě však není pro každého, což potvrzuje také již zmiňovaný žebříček. V těsném závěsu jsou totiž veselé a barevné intimní svatby s nádechem eskapismu. Spoustu mladých lidí navíc oslovují vintage a retro styly uplynulých dekád, kdy se největší popularitě dostává právě stylům 60. a 70. let minulého století. Zejména generace Z se rozhodla dát vale tradiční neutrální bílé a béžové a nahrazuje ji romantickými pastely, pestrobarevnými kyticemi a eklektickými vzory. Pokud zkrátka hledáte něco netradičního a svěžího, nebojte se popustit uzdu fantazii a směle míchejte odstíny, materiály i vzory, ať už oblečení nebo dekorací.

Jednoduchost, jednoduchost, jednoduchost
Pokud jste se rozhodli pro malou svatbu v uzavřeném kruhu nejblížších, pak směle do toho! A pokud vám opravdu záleží jen na tom, abyste společně se svým milovaným partnerem či partnerkou uzavřeli manželství a nechcete kolem toho dělat žádné cavyky, klidně celou oslavu vypusťte a po uzavření sňatku na radnici vyražte třeba jen ve dvou nebo s malou partou přátel někam na skleničku a dobré jídlo.